BALTIČKE ZEMLJE - BISERI BALTIKA

BALTIČKE ZEMLJE 

BISERI BALTIKA

POLJSKA-LITVANIJA-LETONIJA-ESTONIJA-FINSKA
VILNJUS-TRAKAI-RIGA-TALIN-HELSINKI-VARŠAVA
8 DANA AVIO / AUTOBUS

Polazak: 2018.
Povratak: 2018.

1.DAN Beograd – Vilnius
Skup putnika na aerodromu Nikola Tesla 2 sata pre poletanja. Let za Vilnius preko Varšave u 16:50 časova (LOT). Sletanje u Varšavu u 18:30časova. Let za Vilnius u 22:35 časova. Dolazak u Vilnius u 00:40 časova. Transfer do hotela i smeštaj. Noćenje.
2.DAN Vilnius – Trakai (30 km)
Doručak. Pre podne razgledanje grada. Vilnius je prestonica i najveći grad Litvanije. Stari deo Vilniusa, jedno od najvećih očuvanih gradskih jezgara u istočnoj Evropi, je danas na spisku svetske baštine UNESCO. Obilazak: Spomenik tri krsta, Crkva Svete Ane, Katedrala, Stari grad, Predsednička palata... U popodnevnim satima obilazak atraktivnog ostrva Trakai, na kome se nalazi dvorac iz 14.veka, koji je bio jedan od glavnih sedišta Velikog vojvodstva Litve. Dvorac na ostrvu Trakai je najznačajnija i najpoznatija znamenitost u Litvaniji. Povratak u hotel. Noćenje.
3.DAN Vilnius –Riga (295km)
Doručak. Polazak za Rigu, Letonija. Dolazak u Rigu u Smeštaj u hotel. Kraći odmor. Razgledanje grada: Riški zamak, Crkva Sv.Petra, Katedrala Svete Marije, Akademija nauka... Riga je glavni grad Letonije i jedan od najlepših baltičkih gradova. Kuće u centru grada, stare više od osam vekova daju Rigi šarmantan izgled. Naročito su zanimljive zgrade izgrađene u „art nuvo“ stilu , koji je bio popularan u 19.veku. To su Albertijela, Vilandijela i Elizabetijela, koje izgledaju baš kao zgrade u Beču ili Sankt Peterburgu. Sa vrha zvonika crkve Svetog Petra pruža se najlepši pogled na ceo grad. Slobodno veče. Noćenje.
4.DAN Riga – Talin (310 km)
Rani doručak. Polazak za Talin, Estonija. Dolazak u Talin u kasnim prepodnevnim satima. Smeštaj u hotel. Kraći odmor. Razgledanje grada: gradske zidine, tvrđava Toompea, Katedrala iz 13.veka, Gradska većnica najstarija u Evropi… Najveći broj znamenitosti je u centru grada I nalazi se pod zaštitom UNESCO-a. Slobodno vreme za šetnju I odmor. Noćenje.

5.DAN Talin-Helsinki-Talin-Varšava(965km
Doručak (lunch paket). Odlazak brodom u Helsinki u ranim jutarnjim satima. Vožnja brodom traje oko 1.5h. Dolazak u Helsinki, grad u kome ćete se uprkos hladnoj klimi uvek osećati prijatno, uz domaćine koji su neverovatno pristojni I uslužni. Obilazak grada: Trg Senatora sa Katedralom, Palatom vlade, zgradom Univerziteta I Nacionalne biblioteke, Pijačni Trg I zatvorena pijaca u južnoj luci… Slobodno vreme za šetnju I individualni obilazak grada. Povratak za Talin brodom u kasnim večernjim satima. Nastavak putovanja za Varšavu. Noćna vožnja sa usputnim pauzama prema potrebi.
6.DAN Varšava
Dolazak u Varšavu u ranim prepodnevnim satima. Smeštaj u hotel (ukoliko su slobodne sobe). Slobodno vreme za odmor. U večernjim časovima informativna šetnja i upoznavanje sa centrom grada. Noćenje.
7.DAN Varšava – Želazova Vola (70 km)
Doručak. Razgledanje grada: Kazimježovska palata u kojoj je smešten Rektorat Varšavskog Univerziteta, Predsednička palata, spomenik Adamu Mickijeviču, Crkva Sv.Ane, jedna od najstarijih građevina Varšave. Obilazak starog jezgra grada, koji se nalazi na listi UNESCO svetske baštine: dvorski Trg sa Kraljevskom palatom I Stub kralja Sigismunda III Vase, Rinek-neobično slikovit trg sa spomenikom sireni koji je simbol Varšave… Na trgu se nalazi niz tradicionalnih poljskih restorana, kafića I prodavnica. U popodnevnim satima, fakultativni odlazak u Želazovu Volu, rodno mesto Frederika Šopena. Malo selo nalazi se nadomak Varšave. U centru mesta nalazi se prelepi park sa kućom Šopena u sredini. Šetnja ovim divnim parkom I baštama učiniće da se osećate kao da ste u nekom izdvojenom,tihom svetu. Povratak u hotel. Slobodno veče za individualne aktivnosti. Noćenje.
8.DAN Varšava- Beograd
Doručak. Transfer do aerodroma dva sata pre poletanja. Let za Beograd u 14:30 časova (LOT). Dolazak u Beograd u 16:10 časova.

CENA ARANŽMANA PO OSOBI:
u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu 
Plativo u 8 rata /oktobar-maj/ čekovima građana

 

Aranžman obuhvata:
- avio prevoz na relaciji Beograd-Vilnjus / Varšava-Beograd
- prevoz autobusom turističke klase (klima,TV)
-7 noćenja sa doručkom (kontinentalni) u hotelima sa 3* prema programu
- razgledanje gradova prema programu sa lokalnim vodičima
- troškove organizacije I vođstvo puta

Aranžman ne obuhvata:
- aerodromske takse cca 90€ (podložne promeni)
- doplata za 1/1 sobu 160€ (na upit)
- međunarodno putno zdravstveno osiguranje
- ulaznice za kulturno istorijske spomenike
- fakultativni izlet - Želazova Vola - 15€ (minimum 20 putnika)
- individualne troškove

Rok za prijavu: 15.03.2017. ili do popune mesta.
Program je rađen na bazi od minimum 40 putnika
Organizator zadržava pravo da u slučaju izmene cene prevoza, deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenjih putnika i slično izmeni cenu aranžmana za odgovarajući iznos ili otkaže putovanje, a najkasnije 5 dana pre polaska na putovanje. Svi ostali uslovi korišćenja aranžmana navedeni su u Opštim uslovima putovanja agencije organizatora, koji su u skladu sa Zakonom o turizmu. Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja agencije Falcon Art Tours.