KORZIKA

BASTIA-PORTO VECCHIO-BONIFACIO-SARTENE-AJACCIO-CORTE-L'ILE ROUSSE-CALVI
8 DANA - AUTOBUS/BROD

Korzika je od pamtiveka predstavljala spoj izuzetnosti i raznolikosti: ostrvo ponositih ljudi i neokrnjenih prirodnih lepota, očuvanih tradicija i nebrojenih čari. Blaga mediteranska klima, sa dugim sunčanim letima i blagim kišnim zimama, pogoduje razvoju bujne vegetacije – ostrvo je prekriveno mediteranskim šumama i makijom. Gradska jezgra na Korzici nude izvanredan spoj istorije, lokalnog kolorita, zanimljive arhitekture i brojnih gastronomskih uživanja. Granitni planinski masiv koji sa severozapada preseca ostrvo ka jugoistoku, duge peščane plaže, brojni festivali i svetkovine, čine da rodno mesto čuvenog vojskovođe Napoleona Bonaparte privlači turiste iz cele Evrope. Korzika sa svim svojim lepotama predstavlja neistraženi biser koji poziva na otkrivanje i nezaboravno putovanje.

Polazak:    21.04.2018.    BEOGRAD 11:00h
Povratak:      28.04.2018.

1-2.DAN Beograd – Livorno – Bastia (Korzika)
Vožnja preko Hrvatske i Slovenije sa usputnim pauzama prema potrebi. Dolazak u Livorno u ranim jutarnjim časovima. Ukrcavanje na brod. U 08:30h isplovljavanje, i dolazak u luku u Bastiu oko 12:35h. Po iskrcavanju smeštaj u hotel (ukoliko su sobe slobodne). Kraći odmor. Odlazak na razgledanje Bastije sa lokalnim vodičem: Palata vlade, Teatar, Trg St.Nikole, Crkva St.Žan Baptist... Povratak u hotel. Noćenje.
3.DAN Bastia – Porto Vecchio – Bonifacio
Doručak. Fakultativni odlazak u obilazak seoskog domaćinstva sa vinogradima Domaine de Torraccia. U izvrsnim vinima nastalim u ovim vinogradima oseća se karakter zemlje i darežljivost njenog tvorca. Kraće usputno razgledanje živopisne luke Porto Vecchio na jugoistočnoj obali Korzike i odlazak za Bonifacio. Transfer vozićem do grada. Obilazak grada - najjužnije mesto Francuske i verovatno najzanimljiviji grad Korzike. Sagrađen na krečnoj steni visokoj 60m, zapljuskivan morem sa tri strane, sa uskim isprepletanim ulicama koje vode kroz stari utvrđeni grad (citadela). Sa groblja mornara vidi se Sardinija a stepenicama Kralja od Aragona dolazi se do morske obale. Smeštaj u hotel (okolina). Noćenje.
4.DAN Bonifacio
Doručak. U prepodnevnim časovima predlažemo (fakultativno) vožnju bordom do prelepih pećina u okolini Bonifacia, prilikom koje se pruža jedinstven pogled na Bonifacio sa mora. Slobodno popodne za šetnju i individualno razgledanje grada. Noćenje.
5.DAN Bonifacio – Sartene – Ajaccio
Doručak. Nastavak putovanja ka Ajaccio-u. Odmor u mestu Sartene priljubljeno uz strmu padinu visoko iznad plodne doline Razzanese. Slobodno vreme za obilazak: praistorijski muzej, crkva St.Maria. Nastavak puta i dolazak u Ajaccio u popodnevnim časovima. Ajaccio je najveći grad Korzike. Tu se 15. avgusta 1769. rodio Napoleon I. Obilazak grada sa lokalnim vodičem: stari deo grada, Napoleonova rodna kuća, muzej Fesch (www.musee-fesch.com). Smeštaj u hotel. Noćenje.
6.DAN Ajaccio – Corte – L’ile Rousse – Calvi
Doručak. Nastavak putovanja preko planinskog masiva (srce Korzike) sa prolaskom kroz veličanstvene pejzaže. Dolazak u Corte, nekadašnju prestonicu ostrva. Kraći odmor za šetnju i uživanje u prelepom pejzažu. U nastavku putovanja poseta živopisnom mestu L’ile Rousse poznatom po crvenkastim ostrvima i karakterističnim belim svetionikom. Odlazak za Calvi. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme.Noćenje.
7.DAN Calvi – Bastia – Livorno
Rani doručak. Kraći obilazak i šetnja Citadele u gornjem gradu.Polazak za Bastiu. Ukrcavanje na brod. Isplovljavanje u 14:00h. Dolazak u Livorno oko 18:30h. Kraća pauza u Livornu. Noćna vožnja  kroz Italiju, Sloveniju i Hrvatsku sa usputnim pauzama po potrebi.
8.DAN Srbija
Dolazak u Beograd u prepodnevnim časovima.

CENA ARANŽMANA: 455€

PROMO CENA 420€ DO 31.10.2017
u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Societe banke
Plativo u do 8 rata /oktobar-maj/ čekovima građana


 

Aranžman obuhvata :
- Autobuski prevoz Beograd-Korzika-Beograd
- Brodski prevoz Livorno-Bastia-Livorno
- 5 noćenja sa doručkom (kontinentalni) u hotelima sa 2* prema programu
- Razgledanja prema programu
- Troškovi organizacije i vođstvo puta

Aranžman ne obuhvata:
- doplatu za 1/1 osobu 175€ (na upit)
- ulaznice za kulturno-istorijske znamenitosti
- poseta tipičnom korzikanskom porodičnom domaćinstvu koje se bavi uzgojem loze i proizvodnjom vina - 10€
- međunarodno zdravstveno osiguranje
- vozić u Bonifaciju
- obilazak brodom pećina kod Bonifacija – cca 25€
- Individualni troškovi