Nostalgična tura 1

Mećavnik-Višegrad-Trebinje-Dubrovnik-Mostar- Sarajevo

3 dana - autobusom

Polasci:   06.04, 29.04, 25.05. I 22.06.2018     
NOVI SAD  05:30h kod Lokomotive (ukoliko ima 10  putnika)
BEOGRAD 07:00h kod Hrama Svetog Save (Skerlićeva ulica pored biblioteke)

1. dan Beograd-Mećavnik-Višegrad-Trebinje
Dolazak u park prirode Šargan-Mokra gora u prepodnevnim satima. Obilazak čuvene pruge „Šarganska osmica" kao i Drvengrada na Mećavniku - sagrađen po ideji čuvenog filmskog režisera Emira Kusturice. Nastavak putovanja za Višegrad. Kraći odmor. Obilazak starog mosta, čuvene ''Ćuprije na Drini'' i spomenika Ive Andriću, Andrić grad, koji su izgradili Emir Kusturica i Vlada Republike Srpske u čast Nobelovca. Kraći odmor. Nastavak putovanja za Trebinje. Smeštaj u hotel. Večera. Noćenje.

2. dan Trebinje – Dubrovnik – Trebinje
Doručak. Odlazak do izletišta Crkvina, odakle se pruža prelep pogled na grad i njegovu okolinu. Osim uređenih parkova i fontana na Crkvini se nalaze: Hercegovačka Gračanica, verna kopija Manastira Gračanica sa Kosova, u kojem je sahranjen Jovan Dučić, galerija pozlaćenih Ikona i mauzolej pesnika Jovana Dučića. Povratak u grad. Obilazak: Arslanagića most iz XVI veka sagrađen od kamena, Trebišnjice, manastir Tvrdoš iz XVI veka, šetnja ulicama starog grada gde ćemo posetiti Sat kulu, gradske zidine sa trgovima...."Trg Pesnika" gde su platani stari preko 100 godina, koji predstavljaju simbol grada. Na trgu se nalaze brojni pokloni pesnika Jovana Dučića svom gradu (Jelena Anžujska, Njegoševa bista, lavovi na ulazu u park). Fakultativni polazak za Dubrovnik. Dubrovnik je jedinstven u svetu zbog impresivnih srednjevjekovnih tvrđava, crkava, samostana i palata i često ga nazivaju biserom Jadrana. Razgledanje grada: palata Sponza, Orlandov spomenik, Lovrenac, šetnja Stradunom...Mogućnost obilaska gradskih zidina. Slobodno vreme.Povratak u Trebinje. Slobodno veče. Noćenje.

3. dan Trebinje - Mostar – Sarajevo - Beograd
Rani doručak. Polazak za Mostar. Obilazak manastira Žitomislić koji je izgrađen u XVII veku, porušen 1992. godine i ponovo obnovljen 2004. godine. Nastavak putovanja za Mostar.Obilazak građevina koje datiraju iz turskog doba: Stari most, kula Kalebija, Kula Herceguša, Sahat Kula, Kriva ćuprija - jedan od najstarijih očuvanih spomenika iz osmanlijskog perioda, podignuta je prije 1558.g. i po predanjima Stari most je sagrađen po uzoru na ovaj mali most. Kujundžiluk – stara mostarska čaršija nalazi se na levoj strani reke Neretve sa svojim radionicama i suvenirnicama. Nastavak putovanja ka Sarajevu. Sarajevo je imalo tu sreću da se u svojoj šest vekova dugoj istoriji, na raskrsnici istočnih i zapadnih, severnih i južnih kulturnih tokova, duhovno obogaćuje i nadograđuje. Razgledanje starog dela grada, Baščaršije, kujundžiluka, Begove džamije...Polazak za Beograd oko 18:00h. Dolazak u Beograd u ponoćnim satima.


CENA ARANŽMANA PO OSOBI: 79€

u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke

 

Aranžman obuhvata:
- prevoz autobusom turističke klase (TV,klima)
- 2 noćenja (1ND + 1 PP) u hotelu sa 3* u Trebinju
- Razgledanje gradova prema programu
- Troškove organizacije i vođstva puta

Aranžman ne obuhvata:
- doplatu za 1/1 sobu 30 € (na upit)
- međunarodno zdravstveno osiguranje
- fakultativni izlet do Dubrovnika:15€ (min.30 osoba)
- ulaznice za kulturno-istorijske znamenitosti
Dubrovnik-Gradske zidine i Lovrenac 70kuna (oko 9.50 Eur);Knežev dvor 40kuna (oko 5.50Eur);Drvengrad 250,00 din
- individualne troškove putnika
- doplata za polazak iz Novog Sada 15€ (minimum 10 osoba)

 

 

C