Romantična tura
DOLINOM REKE MOZEL
PASAU – REGENZBURG - ROTENBURG – HAJDELBERG - KOBLENC - TRIR – BERNKASTEL-KUES - DVORAC ELTZ - VORMS
7 dana – AUTOBUSOM

POLAZAK: 26.04.2018.
POVRATAK: 02.05.2018.

U zapadnom delu, na ušću reke Mozel u Rajnu, nalazi se jedan od naromantičnijih gradova Nemačke, Koblenc. Okružuje ga slikoviti pejsaž koji čine planine srednje visine, zelene doline, simpatična sela, vinogradi i šume dok o njegovoj tradiciji i bogatstvu svedoče prelepe crkve i zamkovi, nekadašnji plemićki dvorci i kuće sa stilom. Šarmantni Koblenc je magnet za više od dva miliona posetilaca godišnje. UNESCO je prepoznao lepotu ovog dela zemlje i uvrstio ga na spisak svetske baštine.

1 - 2. DAN Beograd – Pasau
Noćna vožnja preko Mađarske i Austrije sa usputnim pauzama prema potrebi. Dolazak u Pasau u podnevnim časovima. "Grad na 3 reke" - In, Ilz i Dunav, unikatan je upravo zbog tog prirodnog fenomena. Smeštaj u hotel. Kraći odmor. Razgledanje starog gradskog jezgra s romantičnim uličicama i katedralom sv. Stefana u kojoj se nalaze najveće orgulje na svetu. Slobodno veče za šetnju i odmor. Noćenje.

3. DAN Pasau – Regenzburg – Rotenburg – Hajdelberg
Doručak. Polazak za Regenzburg, koji se smatra najlepšim srednjevekovnim gradom Nemačke na rekama Regen i Dunav. Razgledanje starog gradskog jezgra koji se nalazi pod zaštitom UNESCO-a : katedrala sv. Petra, Gradska većnica, Kameni most, rimska vrata Porta Praetoria. Nastavak putovanja za Rotenburg. Ovaj srednjevekovni grad opseda na hiljade turista i zbog svog ambijenta važi za jedan od najromantičnijih gradova Nemačke. Razgledanje srednjovekovnog grada: Toppler zamak, kapija zamka, crkva Sv. Jakova, toranj Markus... Nastavak putovanja za Hajdelberg. Smeštaj u hotel u okolini Hajdelberga. Slobodno veče. Noćenje.

4. DAN Hajdelberg – Koblenc
Doručak. Razgledanje Hajdelberga sa lokalnim vodičem: Stari Grad; Stari Most; crkva Svetog Duha (Heiliggeistkirche); Karlova Vrata; kuća viteza Sv. Đorđa (Zum Ritter Sankt Georg); dvorac Hajdelberg; Univerzitet u Hajdelbergu (Univerzitet Rupreht-Karl)... Polazak za Koblenc. Smeštaj u hotel u okolini Koblenca. Odlazak na razgledanje grada sa lokalnim vodičem: Liebfrauenkirche, crkva iz 13. veka; crkva Sv. Kastora; palata (Residenzschloss); Nemački ugao (Deutsches Eck) sa velikom statuom Vilhelma I; dvorac Erenbrajtštajn... Slobodno popodne. Noćenje.

5. DAN Koblenc – Eltz – Bernkastel-Kues – Trir-Koblenc
Doručak. Odlazak na poludnevni izlet. Vožnja dolinom reke Mosel, čiju lepotu je opisao latinski pesnik Auzonije u 4. veku n.e. u istoimenoj pesmi, i prolazak pored srednjovekovnih dvoraca koji se nalaze na njenoj obali. Poseta dvorcu Eltz iz 12.veka, jedan je od najlepših i najbolje očuvanih dvoraca u Nemačkoj. Ovaj prekrasni dvorac i dalje je nepoznat široj publici i posećuje ga manji broj turista nego druge nemačke dvorce.... Nastavak putovanja za Bernkastel-Kues, mali grad na reci Mosel, predstavlja centar uzgoja vina i vinove loze u centralnom Moselu, podregiji koja prati istoimenu reku. Obilazak grada Bernkastel-Kues. Nastavak putovanja za Trir, najstariji grad u Nemačkoj, na obali reke Mosel, kojeg je UNESCO uvrstio na listu svetske baštine. Trir je u Srednjem veku bio centar trirske nadbiskupije koja je kontrolisala zemlje od francuske granice do Rajne. Obilazak i razgledanje Trira: Crna Vrata (Porta Negra), najstarija očuvana rimska vrata severno od Alpa; rimski amfiteatar; Konstantinova bazilika; rimski most; trirska katedrala; crkva Naše Gospe... Povratak u hotel u popodnevnim časovima. Slobodno vreme za individualni program i šetnju jednim od najromantičnijih gradova Nemačke. Slobodno veče. Noćenje.

6 - 7. DAN Koblenc – Vorms – Srbija
Doručak. Polazak za Vorms u Rajnskoj regiji, poznat po svojoj katedrali i kao grad koji se pominje u srednjevekovnom spisu Pesma o Nibelunzima iz 13.veka. Obilazak grada: Katedrala u Vormsu, izgrađena u 12.veku i jedna od najpoznatijih ranohrišćanskih katedrala posvećena Sv. Petru; crkva Sv. Pavla; crkva Sv. Martina; spomenik Martinu Luteru; sinagoga; jevrejsko groblje; muzej Nibelunga... Pauza za ručak i odmor. Polazak iz Vormsa u kasnim popodnevnim časovima. Noćna vožnja do Srbije sa usputnim pauzama prema potrebi. Dolazak u Novi Sad / Beograd u jutarnjim časovima.

 

CENA ARANŽMANA:  275€
u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Societebanke
Plativo u do 8 rata /novembar-jun/ čekovima građana
 

 

 

Aranžman obuhvata:
- Autobuski prevoz modernim turisičkim autobusima
- 1 noćenje sa doručkom u hotelu 3* u Pasau
- 1 noćenje sa doručkom u hotelu 3* u okolini Hajdelberga
- 2 noćenja sa doručkom u hotelu 3* u okolini Koblenca
- Izlet dolinom reke Mozel
- Razgledanje gradova prema programu
- Troškove organizacije i vođstva puta

Aranžman ne obuhvata:
-Doplatu za 1/1 sobu 105€ (na upit)
-Međunarodno zdravstveno osiguranje
-Ulaznice za kulturno-istorijske znamenitosti
-Individualne troškove putnika

 

Rok za prijavu: 15 dana pre putovanja ili do popune mesta.
Program je rađen na bazi od minimum 40 putnika, u slučaju manjeg broja prijavljenih, ne manjeg od 30, doplata je 25€.


Organizator zadržava pravo da u slučaju izmene cene prevoza, deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenjih putnika i slično izmeni cenu aranžmana za odgovarajući iznos ili otkaže putovanje, a najkasnije 5 dana pre polaska na putovanje. Svi ostali uslovi korišćenja aranžmana navedeni su u Opštim uslovima putovanja agencije organizatora, koji su u skladu sa Zakonom o turizmu.
.