BRAZIL - IGUASU VODOPADI - ARGENTINA

URUGVAJ - PARAGVAJ
RIO DE JANEIRO - IGUASU VODOPADI - BUENOS AIRES
14 DANA AVIO

Termini putovanja:
15.02.-28.02.2018.
03.11.-16.11.2018.

1.-6.dan: BEOGRAD – (BUDIMPEŠTA) – RIO DE JANEIRO (4N RIO)
U zavisnosti od avio leta, sastanak putnika u Beogradu na aerodromu Nikola Tesla uz direktan let iz Beograda ili prevoz minibusom ili kombijem sa kućne adrese do Budimpešte sa konekcijom za medjunarodni avio let do Rio de Janeira. Transfer do hotela u Rio de Janeiru. Noćenje.
Doručak. BORAVAK U GRADU KARNEVALA I SAMBE. Preporuka agencije, fakultativni izleti: poseta nacionalnog parka Pan de Azucar, poseta Corcovado, statue Hrista, kupanje na Copacabani, Ipanemi, beach voleyball ili fudbal na plaži, poseta čuvene Maracane i fantastični noćni provod uz sambu, koji nudi ovaj prelepi grad, kao i poseta obližnjeg ostrva Ilha Grande. Noćenja.
6.dan : RIO DE JANEIRO – IGUASU VODOPADI – avio let (2N IGUASU)
Doručak. Check out. Napuštanje hotela i slobodno vreme u Riu. U večernjim satima transfer do aerodroma i let Rio – Foz do Iguazu (brazilska strana vodopada). Transfer do hotela. Smeštaj. Noćenje.
7.dan: PUERTO IGUASU (FOZ DO IGUAZU – brazilska strana)
Doručak. Organizovani odlazak u nacionalni park Iguasu sa brazilske strane, jedan od najvećih atrakcija prirode Južne Amerike. Povratak u hotel u Iguasu. Slobodne aktivnosti. Mogućnost kratkog fakultativnog obilaska Paragvaja, Ciudad del Este. Noćenje.
8.dan :IGUASU – (CATARATAS DE IGUASU – argentinska strana) - BUENOS AIRES –avio let (5N BUENOS AIRES)
Doručak. Organizovani obilazak Iguasu vodopada sa argentinske strane. Povratak do hotela u Iguasuu. Slobodne vreme. U večernjim satima transfer do aerodroma i let za Buenos Aires. U kasnim večernjim satima dolazak u Buenos Aires i transfer do hotela. Noćenje.
9.dan : BUENOS AIRES
Doručak. Buenos Aires, jedna od deset najvažnijih metropola sveta, grad koji je pretrpeo najveći evropski kulturni uticaj, pa se naziva i Parizom Južne Amerike.
Poludnevno razgledanje grada obuhvata vožnju njegovim širokim bulevarima, Aveniju 9. juli, Trg Maja, Kasa Rosada (Predsednička palata), katedralu, pozorište Kolon, Obelisk, bogatu gradsku četvrt Rekoleta i nekada radničku, a danas boemsku četvrt grada La Boka, interesantnu po svojim šareno obojenim kućicama. Popodne poludnevni fakultativni izlet do delte reke Parane, Tigre. Vožnja brodićem kroz kanale ove delte, na čijim se obalama mogu videti lepe kuće sa baštama, restorani i puno zelenila i cveća. Noćenje.
10.dan : BUENOS AIRES
Doručak. Slobodan dan za individualna razgledanja ili kupovinu u gradu. Noćenje.
11.dan: BUENOS AIRES
Doručak. Slobodan dan za individualna razgledanja ili kupovinu u gradu. Uveče fakultativno - večera sa tango predstavom. Noćenje.
12.dan: BUENOS AIRES
Doručak. Slobodne aktivnosti u Buenos Airesu. Fakultativni jednodnevni izlet do Urugvaja. Noćenje.
13.-14.dan; BUENOS AIRES – BEOGRAD
Doručak. Transfer do aerodroma i let od Rio de Janeiro sa konekcijom za medjunarodni let za Beograd preko nekog od evropskih gradova ili let do Budimpešte. Transfer do Beograda.


CENA ARANŽMANA PO OSOBI: 2060€

plaćanje na rate (čekovima)

uz odobreni popust za plaćanje gotovinom 

CENA ARANŽMANA PO OSOBI: 1870€

u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Banka Inteze 

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
- Medjunarodni i lokalni avionski prevoz na navedenim relacijama,
- Smeštaj u dvokrevetnim standardnim sobama u hotelima 3*+ ili 4* (lokalna kategorizacija) na bazi noćenja sa doručkom (4 nocenja u Riu, 2 nocenja u Iguasuu, 5 nocenja u Buenos Airesu)
- Svi transferi,
- Dvodnevni izlet na argentinsku i brazilsku stranu vodopada Iguasu,
- Troškovi organizacije i stručno vodjstvo puta.

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
- Avio takse u iznosu od 320€
- Bakšiš za lokalne vodiče na ekskurzijama,
- Ulaznice u nacionalni park Iguasu, placanje u lokalnoj valuti na licu mesta,
- Fakultativni izleti:
- poludnevni fakultativni izlet u Buenos Airesu do delte reke Parane
- večera uz tango veče
- Gaucho- celodnevni izlet : obilazak hacijende uz ukljucen folklorni show i rucak
Napomena: fakultativni izleti se ostvaruju uz potreban minimalan broj putnika, koji odredjuje ino partner
- Medjunarodno zdravstveno osiguranje
- Invididualni troškovi putnika.

 

USLOVI I NACIN PLACANJA:
• placanje u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu banke Intese na dan uplate
• rezervacija se vrši pri uplate akontacije u iznosu od 1100€
• ugovoreni–zapoceti nacin placanja se ne može naknadno menjati
• gotovinski, cekovima,
• cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa, u suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni

NAPOMENE:
• Svaka promena programa putovanja od strane samog putnika u toku putovanja, a uz saglasnost predstavnika agencija ne predstavlja izmenu ugovorenog programa
• Organizator putovanja zadržava pravo izmene programa putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Aranžman je moguce realizovati i sa manjim brojem putnika uz neophodne korekcije cene i uslova putovanja uz saglasnost prijavljenih putnika.
• Svi putnici po prihvatanju programa obavezni su da se upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima placanja, uslovima putnog zdravstvenog osiguranja i opštim uslovima putovanja turisticke agencije organizatora.
• Smeštajni objekti u ovom programu su kategorisani od strane Turisticke Asocijacije Argentine i Brazila.
• Za sve fakultativne izlete potreban je minimalan broj ucesnika da bi se isti realizovali.
• U slucaju nedovoljnog broja putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 10 dana pre polaska.
• U slucaju promene na monetarnom tržištu, kao i promene u cenama prevoznika, konzularnog predstavništva i osiguravajucih društava agencija zadržava pravo da koriguje cenu aranžmana.
• Organizator ne snosi odgovornost za eventualne drugacije usmene informacije o programu putovanja, dobijenih od strane radnika agencije kao i radnika ovlašcenih subagenata, koje nisu u skladu sa elementima zakljucenih ugovora o putovanju.
• Obaveza je putnika da za putovanje obezbedi ispravan putni dokument i da se pridržava carinskih i drugih propisa. Organizator ne snosi odgovornost za neispravnost pasoša ili vize i nije odgovoran ukoliko pogranicne ili imigracione službe ne odobre ulazak putnika u drugu zemlju. Putnik sam snosi troškove svog povratka u Srbiji. U slucaju gubitka putnog dokumenta, putnik sam snosi troškove svog boravka u mestu konzularnog predstavništva kao i troškove puta prikljucenja grupi ili povratku u Srbiju.
• Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualnu materijalnu štetu (kradju, gubitak stvari...) ili bolest putnika
• Putnici koji nisu državljani Srbije, u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju.
• Postoji mogucnost promene itinerera na letovima, promene ruta putovanja ali uz obilazak svih navedenih mesta i lokaliteta navedenih u programu, sa cim se ne smanjuje atraktivnost putovanja.
• Putnici moraju biti psihofizicki spremni za put, kao i na eventualne promene i improvizacije na terenu
• Kalkulacija je radjena na bazi minimum 10 prijavljenih putnika
• Sastavni deo programa su Opšti uslovi putovanja organizatora i YUTA standardi
ROK ZA PRIJAVU JE 30 DANA PRE POCETKA PUTOVANJA ILI DO POPUNE MESTA
Uz ovaj program važe opšti uslovi organizatora putovanja T.A.Calypso Tours International, Licenca OTP 226/2010 od 11.02.2010. godine